Greppo

070 303 31 89

GREPPO

universalborste

Greppo kabelborste nyps vanligtvis fast med gripklorna i önskat läge. Som standard levereras borsten med universellt runt fäste där steglös vinkel uppnås, men kan även levereras med andra fästen utifrån önskemål och behov.


Huvudborsten är ca 38 cm bred med standardborstar på 700mm diameter för snabb och säker friläggning i kabel & rörschakt.


Greppo kan dessutom via bajonettfäste förbreddas med två lösa borstelement på var sida om huvudborsten och får en bortsbredd på ca 1m passande andra arbetsområden som tex. uppstädning, snöborstning eller för bredare schakt.


Att fästa borsten i gripklorna möjliggör kombinationer med andra redskap i redskapsfästet typ, skopa, asfaltsfräs, snöblad mm. när borsten inte används kan den genom att tas i ett högre läge placeras upp emot stickan och kan sitta på under hela arbetet utan att vara ivägen.

Maskiner med vändbara skopor typ s-45 fäste kan med bakvänd skopa sopen sitta på insidan och borsta direkt in i skopan som då även fungerar som kastskydd vilket kan vara önskvärt i trånga stadsmiljöer med bilar, folk och skyltfönster.


Med Greppo kan maskinisten helt eller delvis klara sig utan manuell friläggning med spade och det på ett snabbare och effektivare sätt. 

Den personal som tidigare arbetat i kabelschaktet kan nu utföra betydligt lönsammare arbeten med montering, förberedelser osv. denna får nu även en betydligt bättre arbetsmiljö och förmodligen bättre hälsa.


De flesta försäkringsbolag har tagit bort självrisken vid ev. kabelskada då borsten funnits eller använts. Det är inte ovanligt att självriskbelopp satts till basbelopp så den kan tjäna igen sig bara på det.


Vid arbeten i sand eller liknande är ett varvtal på ca 30-60 rpm en bra hastighet, oljeflöde ca 8-16 lpm.


Skall borsten användas till snösopning då tex på tak eller järnvägsanläggningar så önskas en högre hastighet för att flytta snön längre. På en del maskiner begränsas oljeflödet genom rotortilten och får för lågt varvtal.  Vad man då kan göra är att välja annat uttag för oljan eller välja utväxling i transmissionen till 1:1 (std 3:1)


Borstringarna avgör effekten. Ju fler ringar och mindre diameter ger kraftfullare borsteffekt då borststråna blir styvare och fler som jobbar mot materialet.


Greppo levereras som standard med runt universalfäste som passar de flesta märken.

Andra fästen är 3-punktfäste, 5-punktfäste, redskapsfäste eller fästplatta för skruvförband eller svetsning då kunden själv vill montera på egen lösning tex. på kranarm för snösopning av hustak.

Greppo friläggning för utbyte av ledningar på bensinstation, snabbare och säkrare. Killen i gropen kunde nu istället montera samtidigt som hans arbetsmiljö blev mycket bättre.

Greppo med förbreddning arbete i brett kabelschakt.

Greppo arbete med makadam på järnväg

SEEKER kabelborstskopa är föregångaren till Greppo borsten. den egentliga skillnaden är infästningen så arbetet kan beskrivas bra även i denna video. SEEKER hade en borstdiameter på 550mm och Greppo har 700mm som standard, detta påverkar kapaciteten

användarmanual pdf här

Teknisk data

Bredd 380mm

Bredd med förbreddning 1m

Längd 1200mm

vikt 65kg

motor 160cc

kedja 3/4"

utväxling std. 1:3

utväxling snö  1:1

Rek flöde 8-16 lpm

Rek hastighet 30-60 rpm

Högre vid arbete i snö


CE märkt


  • Kan sitta på under hela arbetet
  • Kan kombineras med annat redskap i fästet
  • Maskinisten klarar friläggning själv
  • Bra arbetsmiljö
  • Förbreddningsbar - Från 39 cm till 1 meter på 10 sekunder

  • Självriskbefriad vid eventuell kabelskada
  • Förhållandevis låg vikt

Referenser 

 

 

Skanska asfalt & betong Farsta använder Greppo i kombination med asfaltsfräs

för att snabbt och enkelt få upp grus från den preparerade ytan.


Fler som köpt GREPPO allroundborsten.

 

LPR Uppsala

Enebo maskin Eskilstuna

Maicon AB Uppsala

Björklunds schakt Hofors

Lindals gräv Lenhovda

Hansen maskin Boden

Eko miljö & mark Stocksund

Eriksson grävtjänst Undenäs

Ottestala schakt Henån

D Jönsson grävmaskiner Långsele

NV entreprenad Båstad

Umeå entreprenad Umeå

Engelins entreprenad AB Östersund

Magnus Wingård entreprenad Ab Bromma

Epab Fliseryd

Östervärn gräv Hässleholm

Srabag Sverige AB Gävle

Toftinge schakt Väddö

TREMAN

  i Ljusdal

Copyright © Treman 2019-2020